Herrmodet är starkt förknippat med färgen blå. Man skulle kunna säga så pass mycket, att klädindustrin för män älskar blått. Färgen blå har många nyanser, allt från mörk marin till ljusa pasteller och blått kopplas starkt samman med stillhet och lugn.

Föga överraskande så gillar vi på Tieroom blått eftersom den bidrar till många snygga fantastiska slipsar, flugor och bröstnäsdukar. Därav har vi ett stort utbud, allt från enfärgade till paisleymönstrade. Frågan är hur snyggt det blir när man tar någon av dessa blåa slipsar och matchar med klassisk ljusblå skjorta? Låt oss testa med fyra kombinationer.
Lite som blå ser ut på 100 meters djup Stickat är det senaste tillägget i vår stora kollektion av slipsar. Marinblåa moss-stickade slipsen Notch Angelo i siden funkar fantastiskt bra med ljusblå skjorta. Du får direkt en avslappnad och vardaglig stil.Notch Angelo knitted tie

Ljusblåa elefanter stampandes på ditt bröst

Vill man börja lite lekfullt väljer man slipsen Notch Santino som har marinblå bas med ljusblå elefanter. Det blir bra kontrast mellan det marinblåa och skjortans ljusblåa. Du kommer garanterat tappa räkningen över hur sinnessjukt balla elefanter du har på slipsen.
slips med Marinblå bas och små ljusblå elefanter
 Rutor i ljus- och mörkblå
Slipsen Notch Bjarke med röda och vita linjer i kombination med rutor i ljus- och mörkblått passar fint med ljusblå skjorta oavsett om du lägger till en svart läderjacka, mörkgrå kavaj eller cool denimjacka.
Slips med rutor i ljus- och mörkblå och röda & vita linjer

Paisley är hett igen

Paisleymönstret är återigen populärt efter sin storhetstid på 1960-talet. Slipsen Notch Elden i mörkblått med ett ton-i-ton paisleymönster gör ett aningen lyxigare intryck. På fredag kan du välja slipsen till jobbet så slipper du senare byta slips inför nattklubbsbesöket.
Notch Elden - Slips med mörkblå paisley
Fler komplement till din ljusblåa skjorta hittar du bland du våra blåa slipsar.