Scarves och Halsdukar

Halsduken/Scarfen är en fantastisk modeaccessoar, både mångsidig och stilfull. Den värmande funktionen är kanske det de flesta tänker på i första hand, men den är så mycket mer. En lammullshalsduk kan skapa läcker kontrast till en överrock, liksom en trendig, tunn sidenscarf kan få en rätt alldaglig blazer att kännas som att den kommer direkt från catwalken i Milano eller Paris.

Tierooms halsdukar/scarves bär alla vårt eget märke Notch, och de flesta tillverkas i Italien av ull, siden och bomull av högsta kvalitet.

Läs mer

22 artiklar

per sida

22 artiklar

per sida

Halsdukar

Halsdukar och scarves håller kylan ute, men fokus nuförtiden är mer på stil och mode. Självklart kan en halsduk eller scarf som är funktionell samtidigt vara väldigt snygg, precis som en riktigt tjusig designerscarf även kan hålla din nacke varm en kylig dag.

Scarves

Halsduken/Scarfen är en grym modeaccessoar och möjlighet till kontrast i din svid. Tjockleken är tydligt kopplad till hur den uppfattas. Grovt förenklat innebär 'tunt' mer uppklätt, formellt, medan tjockt signalerar informellt (och självklart värmehållning). Du kan ofta tänka båda. En lammullsscarf håller dig varm, men kan också lyfta din stil, liksom en tunn, italiensk paisleyscarf kan lyfta en ensemble och stoppa snålblåst på väg ned i nacköppningen på jakt efter kalla kårar.

Saker att beakta när du köper halsduk/scarf:
– naturliga material har högre status, men många använder artificiella material på grund av funktionalitet och/eller pris.
– tunnare halsdukar/scarves möjliggör mer utstuderade knutar
– Ju tunnare en scarf/halsduk, desto mer elegant/uppklätt/formellt.
– Material är ett kännetecken – siden=uppklätt/formellt
– För utomhusbruk och värmebevarande egenskaper vinner ull.
– Kolla om halsduken/scarfen har mönster på bägge sidor, efter båda sidor ofta syns när den är knuten.
– När det gäller matchning/styling – mindre mönster/färg=större matchningsbarhet. Om du vill ha stor flexibilitet och många kombinationsmöjligheter, begränsa mönster och färg. Om du vill använda halsduken/scarfen som kontrast, och därför har kontrastfärg eller kontrastmönster, se till att du tar med mönstertyp och mönsterstorlek i dina beräkningar. Om du har en storrutig överrock och väljer en storrutig halsduk blir det förmodligen inte så bra. Även om du använder randigt men ränderna är glesa kan det få mönstren att matcha illa. Så mönsterstorlek är också en aspekt av att koordinera sin stil, inte bara färg och mönstertyp.