Kravatter

Våra kravatter är alla vävda i 100% siden och används oftast för bröllop där man är ute efter något mer traditionellt eller vintage. Att knyta en Kravatt på egen hand är inte en baggis. Därför kommer alla våra förknutna och fästs enkelt med en hake i det justerbara nackbandet. Bröllopskravatten kallas ibland också Herrkravatt eller Ascot. En bröllopskravatt bärs oftast med en väst.

Läs mer

Artiklar 1-23 av 84

Sida
per sida

Artiklar 1-23 av 84

Sida
per sida
Kravatten måste vara en av de mest förvirrande accessoarerna inom herrkläder! Den moderna brittiska 'cravat' brukar kallas en 'ascot' i Amerika, även om ascot tekniskt sett är en kravatt och i Storbritannien endast bärs med formell klädsel. Den kan också hänvisa till alla typer av halskläder, och var verkligen 1800-talets föregångare till dagens slipsar och flugor.

En kravatt, även kallad en "dagkravatt" i Storbritannien, bärs vanligtvis utanpå en skjorta och bärs med morgonkläder eller formell kostym. Den skiljer sig från en typisk slips genom sin relativa tjocklek och mer komplicerade form att knyta.

Kravatten idag kommer från det franska ordet la cravate. Det ordet går tillbaka till 1660 under Ludvig XIV av Frankrike, när kroatiska legosoldater observerades bära knutna halsdukar runt halsen, vilket snart blev modernt i Paris. Det förklarar varför ordet kommer från det franska ordet för "kroater".

Våra kravatter hos Tieroom är alla 100% siden och är en exklusiv accessoar som vanligtvis bärs till bröllop eller andra speciella tillfällen. Våra kravatter är alla förknutna med en iögonfallande, fyllig Balthusknut.