Flugor

Tierooms flugor är endast från egna märket Notch. Vi har jobbat på konstruktion och känsla i många år för att nå perfektion i varje fluga. Du hittar våra flugor i siden, ull, bomull och linne. Varje design finns både som förknuten och oknuten. Välj modellen du föredrar längst upp i menyn till vänster.

Läs mer

Artiklar 1-24 av 977

Sida
per sida

Artiklar 1-24 av 977

Sida
per sida

TIEROOMS FLUGOR ONLINE - STILAR, FÄRGER OCH MÖNSTER

Tieroom är en av Europas främsta forum för att shoppa flugor. Dygnet runt kan du online komma åt ett enormt urval av material, färger och mönster. Du har också alltid valet mellan en oknuten fluga eller en förknuten fluga. En bra start för att börja kika är vår kollektionssida. Alla våra flugor bär vårt eget varumärke Notch och våra premiumflugor får en extra twist med Notch Como.

Shoppingupplevelsen är smidig och enkel - grym kundtjänst, snabb leverans och enkel retur. Processen för att välja fluga börjar ofta med en färg eller ett mönster. Blå flugor tar oftast täten med rosa, gröna och röda hack i häl. Ljusare toner räknas oftast som mer avslappnat och är vanlig för vår och sommar. Mörka toner ses som mer formella. Utesäsongen öppnar för starkare färger - och vi har många oranga, gula, lila och turkosa flugor om du är ok med att sticka ut. Lågmälda beiga eller gråa flugor anses ofta mer sofistikerade. Sen har vi den klassiska svarta fluga som är ett helt kapitel i sig.

Utbudet av mönster är nästan lika brett som våra färger. Inte helt oväntat är enfärgade flugor de mest populära och därmed också vår största kategori. I vår kategori med blommiga- och paisleyslipsar hittar du mönster som gör sig bra utomhus och på sommaren, t.ex. på ett bröllop eller annan fest. En fluga med ett mer oväntad eller alternativ design kan användas för att kickstarta konversationer. Vi har många såna med udda mönster eller rena konstverk. Vi har såklart också många randiga, prickiga och rutiga flugor.

HUR MAN FÄSTER FLUGAN - OKNUTNA OCH FÖRKNUTNA FLUGOR

Till skillnad från slipsar finns det egentligen bara ett sätt att knyta en oknuten fluga. Det är på nivån av hjärnkirurgi men du kommer att behöva öva en hel del tills du når ett bra resultat. Vi har såklart en video som visar hur du knyter en fluga så du behöver inte klura ut allt på egen hand. Om du inte känner att din motorik fixar biffen eller vill bara säker på ett perfekt resultat varje gång, för att inte tala om att kunna bli klar på nolltid, så är har vi förknutna modeller för alla vår designs. Både knutna och oknutna har möjlighet att justera storleken runt nacken så att de passar de flesta.

EN GÅNG I TIDEN - FLUGANS HISTORIA

Flugans ursprung är densamma som slipsens - Kroatiska legoknektar som slogs för den franska kungen i trettioåriga kriget. De scarves de använde för att hålla ihop skjortöppningen uppskattades av franska kungahuset. De omvandlade den kroatiska scarfen till en cravat (namgavs alltså efter kroaterna) som gjordes extra populär med avancerade knutar. Med den franska adeln som startpunkt spreds modet bland överklassen i Europa och landade tillslut i flugan såsom vi känner igen den idag. Vid något tillfälle skapades också ett stickspår som landade i slipsen. Vilken som egentligen kom först vet man inte idag.

Flugors popularitet växte kraftigt fram t.o.m. första halvan av nittonhundratalet där den utmanöverades av slipsen ungefär samtidigt som den tredelade kostymen blev standard i herrmodet. Flugor var fortfarande del av vardagsklädsel för eliten. Modern användning signalerar oftast ett speciellt tillfälle, än mer än med slipsen.

Oavsett tillfället och vilken still du letar efter så kommer du hitta något passande i Tierooms enorma utbud av flugor.