Sommaren må vara kort, i alla fall på våra breddgrader, men förhoppningsvis är den fullspäckad med soltimmar och värme. Vill man slippa ha det för varmt är det bästa tipset under sommaren att byta material på skjortan, från bomull till linne.

Linneskjortan är känd för att hålla saker och ting aningen kyligare. Vanligtvis är linneskjortan aningen mer ledig i stilen men numera kan skjortan vara loose eller slim. De två vanligaste materialen på slipsar, som passar extra bra till linneskjortan, är bomull och linne. Jobbar man med linneslipsar behöver man mixa, därför använder vi en mix av linne och siden. Med 70 procent siden och 30 procent linne tycker vi att vi har hittat precis den blandning som tar till vara på både sidenets och linnets blandning. Vill du slippa ha det för varmt? Fixa en linneskjorta och fixa en ny linneslips eller linnefluga!

Blått eller grönt till brun linneskjorta

Brun linneskjorta kräver starka färger då brunt är en mättad färg. Vi kan både rekommendera Notch Towny slipsen med sina minimala blåa ränder och Notch Elwood slipsen om gillar man grönt istället för blått. Båda slipsarna finns i både klassisk bredd (8 cm) och smal (6 cm).

Notch Towny slipsen, minimala blåa ränder

Notch Elwood slipsen, gröna toner med vita inslag

Smala kiwigröna ränder
Jäkligt sköna Notch Yangtao flugan med sina tätt vävda, smala kiwigröna ränder på vit botten passar utmärkt till en brun linneskjorta om du vill använda fluga istället slips.
 
Notch Yangtao fluga

Notch Yangtao fluga