Kärlek behövs

Alla hjärtans dag kommer som ett rosenrött brev på posten. Usch och fy för februariväder! Det är verkligen en tid på året då man önskar att man skulle kunna gå i ide, sova sig igenom hela månaden och sedan vakna upp pigg och glad i mars. Eller varför inte ta juni direkt?

Kärlek behövs förstås året om, men just i frusna februari skadar det inte med en extra stor dos. Den 14 februari gäller det att ta på sig de rosafärgade glasögonen och frossa i kärlek. Varför inte skämma bort någon du tycker om (inklusive dig själv) lite extra? Praliner, blommor, en god middag – you name it. Chokladförsäljningen i Sverige ökar faktiskt med hela 90% under alla hjärtans dag veckan!

Blommornas språk

Och för den som inte gillar choklad (finns det sådana?) så är blommor något som det ges bort mängder av på alla hjärtans dag. Men det gäller att se upp – för blommor har olika betydelser, beroende på färg, sort och antal. Du kanske råkar fria lite för fort med en bukett blå, röda och vita blommor när du egentligen ville säga ”Jag älskar dig” och hade behövt hålla dig till röda rosor

Blomsterspråket är visserligen på vissningsvägen och det är inte så många som tänker på det idag. Men man vet aldrig, den du tänkt uppvakta kanske har full koll och du råkar göra ditt livs tabbe med helt fel blomma. Vill du vara extra diskret så är vårt tips att översätta blommornas språk till blommiga slipsar och flugor istället. För är det inte lite snitsigt att ha på sig eller ge bort en slips med ett hemligt budskap?

Rosa blommor: "Jag är förälskad i dig och lovar dig trohet".

Prästkrage: I dina ögon hittar jag lyckan.

Orange blommor: Jag är din trogne vän.

Blå rosor: Jag hoppas på det omöjliga.

En bukett med blå, röda och vita blommor: Frieri!

Och för den som är allergisk mot blommor så går det förstås lika bra att hålla sig till kärlekens färger och former.