Slipsar

Tierooms slipsar är alla av egna märket Notch. Många års erfarenhet har landat i en konstruktion där tyngd, tjocklek och hela känslan är perfekt i varje slips. Materialen sträcker sig från siden och ull till bomull och linne. Slipsarna kommer i två storlekar. 8 cm bred vilket anses som klassisk eller bred. 6 cm bred vilket anses som smal.

Läs mer

Artiklar 73-96 av 139

per sida

Artiklar 73-96 av 139

per sida

SLIPSEN SOM MODEACCESSOAR

Slipsen är den främsta modeaccessoaren för en man. Slipsar representerar klass och elegans. Även om kostym och skjortor är basen för en uppklädd man, är slipsens mångsidighet ett av de bästa sätten att variera ens stil. Kostymer och skjortor är ofta mer neutrala än slipsen, en lågmäld bakgrund som gör att slipsar och bröstnäsdukar hamnar i rampljuset - inte helt olikt en målares duk. En fluga är ett möjligt alternativ till slipsen, men främst vid festliga tillfällen - under de flesta omständigheter dominerar fortfarande slipsen när det kommer till herrkläder. Och även om de flesta anser att slipsar är formella är de mycket uttrycksfulla och lämnar utrymme för kreativitet. Så ansträng dig när du köper slipsar - det lönar sig. Låt dock för det mesta din egen smak vägleda dig - de verkligt viktiga reglerna är ganska få.

SLIPSAR ONLINE

Tieroom är en av Europas främsta onlineshoppar för slipsar. Dygnet runt har du tillgång till ett enormt utbud av slipsar i många olika färger, mönster och material. Alla går under namnet Notch, vårt eget varumärke. Vi använder bara material av hög kvalitet samt skickliga producenter med många års erfarenhet. Snabb frakt, enkla returer och en oslagbar kundtjänst gör att du får en smidig och smärtfri upplevelse när du handlar din slips online hos oss.

VÅRA SLIPSARS FÄRGER OCH MÖNSTER

Att välja ut rätt slips börjar oftast med att man riktar in sig på en specifik färg eller ett visst mönster. De smidiga filter som vi har i butiken gör detta steg enkelt. De vanligaste slipsarna är blå slipsar och röda slipsar. Vanliga slipsar för våren innehåller ofta rosa, gult och ljusare toner av blått. Energiska trendiga orange:a slipsar funkar året om och det samma gäller beigea slispar och gråa slipsar. Vita och svarta slipsar är sen helt egna kapitel.

Enfärgade slipsar, dvs en enda försiktigt vald färg, är det mest vanliga designen/mönstret. Sen kommer randiga slipsar, som ofta har sitt ursprung i millitära sammanhang. Prickiga slipsar har något tidlöst över dem, precis som alla småmönstrade varanter, och kan se nästan enfärgade ut från ett avstånd när mönstret är litet. Större prickar ger ett mer avslappnat intryck och kallas ofta polka dots. Blommiga slipsar är vanliga under vår och sommar och precis som paisley-slipsar är de mer avslappnade och festliga. Om du vill att den slips ska synas och t.o.m. starta konversationer har vi många alternativa varianter att välja på. Aldrig så att de blir galna dock utan alltid med en balans av inspiration och stil.

LÄNGD OCH BREDD

Längd och bredd är viktiga egenskaper när du väljer slips. Våra storlekar är anpassade för att passa de flesta. När du knutit din slips ska spetsen ligga mot ditt bältesspänna eller strax över. Du kan faktiskt använda slipsens längd för att förändra hur lång du verkar. Gör slipsen kortare och du kommer upplevas som längre och vise versa. Två breddere är tillgängliga för Tierooms vuxenslipsar - en något bredare (8 cm på det bredaste stället) och en smalare (6 cm). Den bredare kallas ofta för en normal eller klassisk slips. Den smala varianten anses ofta vara mer ungdomlig. Sanningen är dock att vilken bredd som är poppis skiftar ofta över tiden. Välj den klassiska bredden om du är osäker. Se gärna vår storleksguide för att hitta exakta mått för längd och bredd för våra olika produkttyper.

Många familjer och vänner gillar att synka sina slipsar vid bröllop och andra viktiga firanden. Därför lagerför vi de flesta av våra mest populära mönster även i barnstorlekar.

TIEROOMS MATERIAL

Våra slipsar är tillverkad av enbart kvalitetsmaterial. Mulberry siden, fin ull, somrig bomul, linne och även sammet. Majoriteten av slipsarna är vävda men vi har också ett stort urval av stickade slipsar. Våra premium-slipsar är tillverkade i Como i norra Italien och har sina mönster tryckta istället för vävda.

SLIPSENS FORM, TYNGD och MELLANFODER

Man kan tro att slipsens konstruktion är bestämd och satt sedan många år tillbaks men så tänker inte vi på Tieroom. Vi ser kontinuerligt över våra produkter och förbättrar dem allteftersom. Hur slipsen hänger (eller faller) på kroppen handlar framförallt om tjocklek och vikt vilket i sin tur beror på egenskaperna hos materialet, tjockleken hos mellanfodret och väven den skapats med. Som ett exempel kräver mönstrade vävda slipsar mer tyg än en enfärgad vävd slips och blir därmed något tjockare.

Här på Tieroom började vi initialt med 100% ull i mellanfodret vilket länge varit det traditionella när man skapar en slips. Över åren har vi dock rört oss mot en 50/50-blandning av ull och polyester. Resultatet är bättre stabilitet och flexibilitet vilket ger en mer hanterbar produkt med bättre fall. Det gör det alltså lättare att få till en bra knut och “dimples” på slipsen.

SLIPSKNUTAR

Hur knyter jag en slips? Vilken knut ska jag välja? Det här är två vanliga frågor när det kommer till att knyta en slips. Som ofta så är svaret inte helt enkelt. En aspekt är att låta slipsens tjocklek styra dig. En slips med tjockare material (som ull elller sammet) kommer inte helt oväntat ge dig en större knut. I det fallet kan man välja att knyta en av de mindre knutarna. Går vi åt andra hållet, t.ex. en slips i tryckt siden, så kan den vara så tunn att man vill använda en av de större knutarna, såsom en half eller full Windsor. Men oavsett, om du lär dig knutarna four-in-hand, half-windsor och full windsor har du en hyfsat komplett verktygslåda. Med det sagt så finns det hundratals mer eller mindre användbara varianter där ute som du kan utforska. Kom dock ihåg att många av de mer avancerad kommer lämna dig med en för kort slips varvid du måste ha en väst för att täcka den.

EN SLIPS FÖR VARJE TILLFÄLLE

När det kommer till slipsar är det generellt en bra idé att låta ens personliga smak styra över stela stilregler. De riktigt strikta reglerna är få och ofta uppenbara såsom “bär inte slips utan en skjorta!”, “använd inte en udda slips för en jobbintervju eller begravning!” eler “använd inte slips med shorts”.

På kontoret bör du uppvisa professionalism och respekt med t.ex. en diskret slips och mörk kostym. Om du är en advokat kan en marinblå slips bidra till en pålitlig framtonig. Desto mörkare blå desto mer konservativ. Den röda slipsen brukar anses ustråla styrka, varför den är så poppis hos politiker, företagsledare och andra i maktposition. En röd slips är vanlig affärsklädsel annars också men oftast då i mer nedtonade mörkare varianter. Mörkrött såsom vinrött är klassiker i affärsvärlden och kombinerar du den med en kolgrå kostym kommer du smälta in på alla arbetsplatser med en striktare klädkod. Kostym med en enfärgad slips i någon diskret ton kommer man nästan alltid undan med.

Bröllop är inte fullt lika formella som t.ex. en affärsmiljö men fortfarande ett tillfälle där du ska klä upp dig ordentligt. Du har där ett mycket större färgspektrum du kan jobba med. Människor har ändå ofta bryderier när de ska klä sig för ett bröllop. Att inte överglänsa brudparet är en oskriven regel och många blir osäkra på vad som är för mycket och vad som är för lite. Förutom de väldigt självsäkra så tendererar gäster att klä sig hyfsat lågmält trots det glada och festliga tillfälllet. Champagne och dova toner av rosa och mint är några av de mest propulära färgerna för en brudgum. Med det sagt, det finns bröllop med helt andra färgscheman. Om du själv är den blivande brudgummen och vill ta stilen till en högra nivå kan cravat vara något att fundera. Vi har många såna med. Bröllop är ofta en familjefest och vi erbjuder många möjligheter att matcha över åldrarna genom att våra mest populära mönster finns som barnslipsar. Se vår sida för bröllopsslipsar för mer info.

Om ditt slipstilfälle är mer avslappnat öppnar det upp för ett stort spann av möjligheter och kreativitet. Tierooms enorma utbud av mönster täcker de flesta behov man kan tänkas ha, från standardmönster som prickar och ränder till mer festlig såsom paisley och andra alternativa med avancerade och udda design. Ljusare färger med mer livliga mönster passar bra för vår, sommar, trädgårdsfester och utekvällar. Med en stickad slips får du det bästa av två världar, den semi-formella och den avslappnade.

MATCHA DIN SLIPS MED KOSTYMER, SKJORTOR OCH ACCESSOARER

Generellt så vill man åstadkomma kontraster, i material, färg och mönster. Att ha en god balans är nyckeln och det åstadkommer du bäst med väl avvägda kontraster. Om du väljer en mer livfull kostym eller blazer är det bättre att hålla slipsen mer modest och vice versa. Om du vill använda en randig slips på en randig skjorta, se till att storleken på ränderna skiljer sig mellan de två plaggen. Om du t.ex. väljer en len sidenslips kan en bröstnäsduk i ull passa bra. Och så vidare.

Att hitta en bröstnäsduk som synkar bra med din slips är antaglien bästa sättet att ge din slips mer energi. Fastna inte i fällan att använda samma design för både slips och bröstnäsduk. Det finns så mycket som kan göras för att variera den - mönster, färg och material. Kör man lika sammma kan det ge känslan av en stel uniform. En bra slipsnål can också tillföra nått extra till din slips, utöver då att hålla den på plats och utanför soppan. Lär du dig dessutom att koordinera din slips med accessoarer som kavajnålar, scarves och bälten kan du snabbt bli den stiliga moderna mannen som folk inte kan låta bli att vända sig om för. Vem vet, du kanske t.o.m. hamnar i en av de där glansiga modemagasinen. Du kan läsa mer i vår guide om hur du matchar din slips.

Tieroom har en slips för varje tillfälle och personlighet!